Olen Sanna Kronström, julkisiin hankintoihin ja sopimusoikeuteen erikoistunut juristi.

Kiinnostuin julkisista hankinnoista opintojeni viimeisillä valtion- ja kuntatalouden luennoilla vuosituhannen alussa, ja olen sittemmin työskennellyt hankintajuristina koko urani. Yritykseni Hankintakumppanit Oy:n perustin vuonna 2018 tuodakseni julkisiin hankintoihin iloa ja mielenrauhaa.

Julkiset hankinnat ovat minulle viestintää, yhteistyötä, ratkaisujen etsimistä ja luovaa ajattelua. Erityisosaamistani ovat hankintojen strateginen johtaminen, hankintakriisit sekä neuvottelumenettelyjen läpivienti, hankintalain ja erityisalojen hankintalain alla. Olen erikoistunut rakennusurakoiden ja infran kilpailutuksiin, luovan alan palveluihin sekä suunnittelu- ja haastekilpailujen juridiikkaan. Työuralleni mahtuu satoja erilaisia kilpailutuksia pienhankinnoista satojen miljoonien investointeihin ja kokonaisulkoistuksiin.

Olen kirjoittanut Julkisten hankintojen käsikirjan (Edita, 2017) yhdessä kollegojen kanssa ja ollut perustamassa Julkisten hankintojen yhdistystä. Kilpailutusvinkkini on huomioitu mm. Ellun Kanojen väitekirjassa Juppi, hippi, punkkari – Mitä tapahtuu huomenna konsultille? (WSOY, 2019).

Hankintaturisti-blogia olen julkaissut vuodesta 2015 alkaen ja blogilla on tuhansia lukijoita kuukausittain – iso kiitos teistä jokaiselle!

Blogissani yksinkertaistan ja arkipäiväistän hankintoja. Tulkkaan uutisointia ja muistutan, että hankintalaki ohjaa pelkkää kilpailutusprosessia. Se, minkälaisia hankintoja yhteiskunnassamme tehdään, riippuu kokonaan ostajan osaamisesta, arvoista – ja politiikasta. Siksi toivon, että kaikki innostuisivat julkisista hankinnoista.

Tervetuloa mukaan!

Sanna

Jatketaanko juttua? Tavoitat minut:

sanna at hankintakumppanit . fi

Twitterissä: @hankintaturisti