Rakas joulupukki!

Toiveilla on tapana toteutua, kun ne lausuu ääneen, sanotaan. Toivon, että ensi vuonna:

1. Media uutisoi onnistuneista julkisista hankinnoista. On kisoja, joissa voittajan lisäksi hävinnyt kiittää hyvästä kilpailutuksesta. Rakennusurakoita, jotka valmistuvat ajallaan ja pysyvät budjetissa. Palveluita, joiden laatu paranee kilpailutuksen myötä ja käyttäjiä hymyilyttää. Tarjoajia, joille onnistunut sopimuskausi on kunnia-asia. Tilaajia, jotka panostavat viestintään ja hankintojen muotoiluun.

2. Hankintalain dissaus loppuu. Etujärjestöt muistavat, että ulkoistukset ovat poliittisia päätöksiä, valintoja. Päättäjät muistavat, että laki ohjaa pelkkää menettelyä. Se, minkälaisia hankintoja tehdään, riippuu tahdosta ja osaamisesta.

3. Tilaajat oivaltavat, ettei julkinen hankinta ole kapula rattaissa, vaan voiteluöljy, joka ratkaisee koko hankkeen ja sopimuskauden onnistumisen.

4. Tilaajat ja tarjoajat näkevät itsensä samalla puolella, lisäävät vuoropuhelua ja haluavat aidosti ymmärtää toinen toisiaan.

5. Opin sellaisen hissipuheen, joka saa kaikki innostumaan julkisista hankinnoista.

Hyvää joulua!

Sanna

One comment

Vastaa